Foto: 
autor nepoznat

Cimer

Mesecima sam pokušavao da pronađem cimera. Problem je što stanujem na lokaciji koja nije naročito atraktivna, što pogled iz stana gleda na groblje, što stan ima samo jedan upotrebljiv krevet i što u njemu već par meseci nema električne energije i grejanja zbog neplaćenih računa. Očajna situacija je zahtevala očajne mere, pa sam oglas izlepio svuda unaokolo ne bi li pronašao bilo kakvog cimera sa kojim bih mogao da podelim kiriju i troškove.
Svako ko bi se javio na oglas spuštao bi slušalicu kada bi mu približio uslove stanovanja.
Kada sam izgubio svaku nadu, usledio je telefonski poziv. Bilo je dosta kasno. Telefonski sagovornik je pažljivo saslušao o uslovima i posle kraće pauze rekao je da je zainteresovan. Bio sam presrećan! Konačno ću da prepolovim troškove stanovanja a verovatno ću steći i prijatelja ako je verovati onoj devizi da se sličan sličnom raduje!
Osoba sa kojom sam se dogovorio došao je sutra uveče da pogleda stan. U pitanju je bio sredovečni, visok muškarac, blede puti. Rekao je da mu grejanje i struja nisu potrebni, da on spava isključivo danju, a da noću izlazi a pogled na groblje mu ne smeta zato što mu smrt nije strana.
Trebalo mi je neko vreme da shvatim da imam vampira za cimera ali mi to nije predstavljalo problem. Krv su mi već odavno isisali.             

Komentari

Komentari