Foto: 
autor nepoznat

Evropski specijaliteti

Odmah pošto su obavili glasanje, Marisav i Radisav su se uputili u kafanu „Zlatno doba“. Kafana se nalazi na kraju Evropske ulice, okružena je ruskim stepskim zelenilom, a u obližnjoj barici kočoperno leluja kineski pirinač.
- Izvolite, gospodo! – dočeka ih konobar.
- Šta imate od specijaliteta?! – pitali su.
- Danas nudimo Novinarsku patku sa prelivom od domaćeg BDP-a, garniranu mešavinom antikorupcijskih zakona i rastućim standardom!
- Donesi ti nama nešto opipljivije! Na primer - leskovački voz!
Konobar im je objasnio da je menadžment kafane izbacio iz menija taj zastareli specijalitet iz onog jednoumnog vremena.
- Dobro, daj nešto savremeno iz ovog višeumnog nevremena!
- Predlažem vam Evropski pristupni metro! Na ovalu dobijete Briselske uštipke, Hašku vešalicu, Šolcove ražnjiće, MMF-ovu slaninicu u magli i Lajčakovu silikonsku kobasicu . Začin je, naravno, kineski a dodatak za bolji ukus direktno dobijamo iz bratske Rusije...
- Uz ovu novotariju sigurno predlažete neko dobro domaće vino?!
- Vino nije domaće, al' se već odomaćilo: Makronovo crno inauguraciono!
- A kad napunimo tanka, debela i slepa creva, i kad se izinaugurišemo Makronovim crnjakom, donećeš nam po jednu tursku kafu, al' nezaslađenu.
- Ne kuvamo... Naš menadžment kaže da turska kafa asocira na ono davno kolčevito vreme!
- Pa, šta kuvate?!
- Milosrdnog anđela!
- To je sigurno neka NATO boza?!...
- To je čaj, gospodo! Sadrži mešavinu sedamdeset osam livadskih trava obogaćenih osiromašenim uranijumom... Pomaže varenje, čisti organizam od slobodnih i svih drugih radikala i proširuje vidike prema evropskom blagostanju!
- Još ako imate i pevačicu da nam otpeva šlager „Dobro jutro Evropo, laku noć Srbijo i zbogom pameti“, baš bi nam prijao ručak.– poželeše Marisav i Radisav...

autor : Ljubomir Ilić

Komentari

Komentari