Foto: 
autor nepoznat

Pričice

Rad je stvorio čir

Bez građevinske dozvole i u vreme lovostaja, pauk je u uglu sobe pleo mrežu u nameri da uhvati muvu. Nije pauk jedini koji je u ovoj sobi nešto radio. To su činili i zidni sat, ali i televizor i čir onoga koji je pomenuti televizor gledao.
Čir je neumoljivo radio zbog onoga koji je na televiziji pričao kako on neumoljivo radi da svima bude bolje.
U priču tog govornika sumnjao je čiraš, a verovatno bi sumnjao i pauk, da nije bio zauzet pletenjem mreže.

Nesreća u sreći

Dok je vozio automobil, na vozačevo iznaneđenje, šoferšajbnu vozila pogodio je veliki ptičji izmet sa visine.
-To je znak sreće. – pomisli vozač, pre nego što je uključio brisače.
Neposredno od mesta na kojem je vozača pogodila sreća sa visine, nalazila se policijska patrola koja je vozača zaustavila. Ista ta patrola je istom onom vozaču napisala kaznu zbog pokvarenog štop svetla.
-Izem ti sreću! –pomisli vozač koji je nastavio put, ne razmišljajući u kakvom je obliku ta sreća stigla do njega.

Žmurke

-Jedan, dva, tri, dvadeset četiri, četrdeset pet, šezdeset šest, osamdeset sedam, devedeset devet, sto! Polazim! –reče dečak koji je žmurio pre nego što je krenuo da traži drugare koji nisu imali dovoljno vremena da se sakriju.
Pojedina deca, koja su prva pronađena, optužila su dečaka da vara tokom brojanja, ali on je tvrdio da je sve to laž i da su u vreme kada su oni žmurili varali mnogo više. Pošto je on ponovo pobedio u žmurkama, ostala deca su se negodujući razišla svojim kućama.
Ovo varanje u žmurkama od strane jednog dečaka neće imati veće posledice po društvo, pod uslovom da jednog dana ne bude član neke izborne komisije. 

Komentari

Komentari