Foto: 
autor nepoznat

Samoubistva i primeri

Gospođu, koja je pokušala samoubistvo vešanjem kanapom za sušenje veša, od sigurne smrti spasao je muž koji ju je zatekao u trenutku dok je iskolačenih očiju posmatrala umalo poslednje trenutke ovozemaljskog života. Razlog što je posegla za samoubistvom je poskupljenje praška za veš. Gospođa je i ranije pokazivala svoju suicidnost, kao onomad kada je zbog poskupljenja električne energije pokušala da se ubije tako što je razgoropađeno grizla kabl od električnog šporeta koji je bio uključen u šteker.

Razni su motivi sa samoubistvo, a razni su i načini na koji se ono može sprovesti u delo. Gorepomenuta gospođa spada u kreativnije samoubice. U one manje kreativne spadaju samoubice koji prete da će skočiti sa prozora višespratnice u trenutku kada izvršitelji nadiru u njihov stan. Uistinu, takav metod je delotvoran, ali nije i naročito kreativan. Kada kažem da je takav metod delotvoran, mislim na to što često takve pretnje, makar u tom trenutku, zaustave izvršitelje.

Motivi za samoubistva su različiti, a dugovanja i poskupljenja samo su neki od njih.
Trgovačkim lancima recimo nikako ne odgovaraju suicidni potrošači, ako ne računamo trgovce pogrebnom opremom. Porast samoumorstva prati porast cene pogrebnih usluga i to je često razlog što ljudi odustaju od njega.

Komentari

Komentari