Foto: 
autor nepoznat

Šoping tura

Ima život momente kada ume da bude i lep kao Rafaelo palačinke ili kombinacija Mocarta i Japanskog vepra. Pardon, vetra. Ali, neko je izmozgao da je sve što je lepo kratkotrajno, pa tako i momenti životnog sladostrašća. Naravno, ostatak životnih momenata je pretežno kvalitetan kao sveže obrano govno, a lepi momenti prikazuju šta se sve propušta u životu zarad osiromašenog sranja. Ima stvari koje ukazuju na to da postoji neki uopšteni opšte društveni kolaps kulture i poštovanja, kao kratkotrajni nestanak struje u Univerzumu sa posledičnim padom sistema i mentalnim samouništenjem. Sve se svelo na posedovanje sa klasičnim klasiranjem na bogate, srednji vek i praistoriju. U bogatima nismo, a ima ih i u srednjem veku. Eksperti kažu da će za nekih dve hiljade godina sadašnje vreme biti srednji vek, sa nagoveštajem o novom izdanju knjige Mračno doba srednjeg veka. Obzirom da nema bitne razlike između sadašnjeg srednjeg veka i srednjeg veka budućnosti, mogu opšteno da prekopiraju prethodno izdanje, izmenjeno samo imenom autora, nazivom izdavača i dizajnom korica. I tako do sledećeg izdanja, koje izlazi posle invazije žutih skakavaca, a koji će isušiti poluobranu kaku tako da će izgledati kao da je prošla tretman od tri dima sporogoreće bukve. Pa, praistorija je uvek bila potrošni materijal potrošenih sredstava sa uvek potrošenim stredstvima. Ipak, postojimo na temeljima antike, i sposobni smo da ponekad ugrabimo nešto vredno na turističkim šoping šetnjama po buvljacima ili buticima druge ruke.

Igrom slučaja došao sam do kaputa kojeg koristim samo na relaciji kuća-posao, posao-kuća. Nazvao sam je Ekremix Boldor Gta. Ojačan je Bugati induktorima i Ferarijevim biturbo kompresorima, dvanaest cilindara, Enterprajzov auspuh sa prigušivačima, Barbi kolekcija. Bela koža, ful oprema sa bazenima i dva teniska terena, spa, šijacu masaža, kafana sa trbušnim plesačicama, S-400, dva aktivna šejtana i jedan na klupi, mobilna mreža i neograničen internet, kablovska, bioskop, kupleraj i druge blagodeti, samo su mali deo prirodnih bogatstava koje ovaj kaput poseduje. Zavaljujući nosivosti može se čak upotrebiti i kao nosač aviona, jer može da ponese desetak aviona iz kinder jaja. Bugatijevi induktori nešto indukuju u savršenoj sinhronizaciji sa Ferarijevim kompresorima koji nešto kompresuju i čine tajni recept preparata protiv mitesera antičkog Egipta, kojim ubrzavaju kompresore do granice samokompresije gde ih zaustavlja Barbi kolekcija sa prigušivačima Enterprajzovog auspuha. Unutrašnje paljenje koje sagoreva pasulj je koristan grejač u zimskim uslovima, ali je poželjno zameniti energent i sa kelerabom, jajima ili bananom, koje funcionišu kao amonijačni katalizatori sagorevanja prilikom cepanja drva. Eto, vidiš, opet te lažem, a ti mi ne veruješ. Pa, jel’ to lepo?

Šunjalice buvljakuše, koje koristim na već opisanoj relaciji, takođe imaju prigušivače svega, a potenciometrima Kodakovih filtera se podešavaju u podešavanjima. Iako su sa buvljaka, buve su odavno emigrirale u prijatnije krajeve Zvučni trag prelazi granice mogućeg od nečujnog, pa do eksplozije benzinske pumpe u neposrednom komšiluku, a izvanredne su i u prikrivanju mirisnih tragova od neprimetnog do koncentrovanog amonijaka. Sve zavisi koliko često operem noge. Imaju integrisani stelt usisivač koji za sobom sve usisa, a može i da istrese sve usisano i tako napravi barikadu za najupornije tragače tragova. U paketu sa njima je i univerzalni priključak sa sličugama, skijama, točkovima, gusenicama i dronovima, što ih čini pogodnim za sve terene, klimatske uslove i godišnja doba. Naravno, može se nabaviti i olovni dodatak koji omogućava laku prekookeansku popodnevnu šetnju, tako da ostaju suve i posle cunamija. Potpuno automatska navigacija obezbeđuje bezbedan povratak kući iz kafane, a ako neko poželi da te usput opljačka, da bi te uopšte stigao, moraće da nađe prevoz brži od najnovijeg ruskog projektila. Isto važi i za komšiju ako te slučajno zatekne sa komšinicom. Dakle, pretposlednja reč tehnike, jer je poslednja moja. Cena po dogovoru, samo za ozbiljne kupce.

Komentari

Komentari