Foto: 
autor nepoznat

Uslovni obrok

Bavim se politikom već izvesno vreme, po struci sam diplomirani pravnik. Imam svoj omiljeni restoran u koji redovno svraćam sa dvojicom svojih telohranitelja.
Jednog dana, dok sam sedeo u ovom restoranu, dogodilo se nešto što me je jako ganulo, ali i obradovalo, istovremeno. Dok sam uživao u kafi, u restoran je ušao izvesni gospodin,očito loše situiran, koji se obratio konobaru:“Imate li uslovni obrok?“ Konobar ga je potapšao po ramenu i nakon par minuta je izneo obrok za sto ovog čoveka. Znatiželja me je nadgrizala, pa sam pozvao konobara da ga upitam šta je to uslovni obrok. Dobio sam odgovor da je to obrok koji gosti plaćaju unapred za nekog ko nije u stanju da ga priušti sebi. Pored obroka postoji i uslovna kafa, čaj...
I zaista, nedugo zatim u restoran su ušla dvojica gospodina koja su naručila četiri obroka. Dva za njih i dva uslovna. Kakva sjajna stvar, pomislio sam tada! Ipak ima nade za ovu planetu i imaće je sve dok postoje plemeniti ljudi koji misle na druge!
Zahvaljujući ovom događaju postao sam još redovniji gost u ovom restoranu. Gotovo svakodnevno, ja i moja dvojica telohranitelja uživamo u uslovnim obrocima, a neretko se događa da ovde održimo i stranačku sednicu.

Komentari

Komentari