Foto: 
Doorty Leigh

Užasna priča

Balon jednorog, napunjen helijumom, motivisan od strane vetra, odleteo je visoko ka nebesima preko komšijinog krova. U prvi mah se učinilo da će se balon možda zaustaviti u krošnjama džinovskog drveta oraha, ali je jednorog ležarno izbegao te grane. Devojčica je zaplakala. Nije znala da li je balon izgubila ili je balon napustio. Njena užurbana starija sestra, koja je bila svedok ovom nemilom događaju, pokušala je da uteši sestricu pričom da je jednorog otišao da pronađe dugu, gde i pripada. Starija sestra je zatim ušla u taksi vozilo čiji je vozač nestrpljivo čekao dolazak svoje putnice. Svoje nestrpljenje pokazao je tako što je par put pritisnuo sirenu na svom volanu.
Devojčica je nastavila da gleda ka nebu. Nije joj prijalo to što je jednorog napustio. Po njenom mišljenju, on pripada njoj i ne može tek tako da se otrgne iz njene ruke i da ode. I tako je od velike ljubavi koju je gajila prema jednorogu nastala mržnja prema tom stvorenju.
Za to vreme njena baka je bila u kuhinji gde je, pretpostavljate, spremala ručak. Jedno bakino oko je bilo fokusirano na televizor u dnevnoj sobi koji je emitovao popularnu sapunicu, a drugo je bilo fokusirano na pileće nogice koje su virele iz šerpe koja se nalazila na ringli. Baku ne bih ni spomenuo u ovoj priči da nije tih pilećih nogica, a njih sam spomenuo da bih pojačao sliku užasa u samoj priči. To što se devojčica osećala užasno, čini mi se da nije dovoljno.
Nakon što je osetila mržnju prema jednorogu, devojčica je osetila i dosadu. Balon koji joj je koristio za igru je pobegao. U dvorištu je pronašla parče polomljenog crepa koji joj je poslužio da napiše svoje ime na fasadi kuće. A ta njena aktivnost je kasnije poslužila njenom ocu kao povod da je istuče, što je opet njenoj majci poslužilo kao povod da se posvađa sa njim i da mu saopšti da je užasan otac i pedagog, da je proklet dan kada je pristala da se uda i da dođe da živi s njim i njegovom majkom. Njegova majka, koju uopšte nisam hteo da spomenem u ovoj priči, će i sutra gledati seriju iz kuhinje. U šerpi će se tada naći jagnjeća glava sa sve iskolačenim, zakrvavelim očima. Na drugoj ringli će se kuvati grašak. Istina, ponovo dosoljovam priču slikama užasa.
Devojčica, koja je bez greške napisala svoje ime na fasadi od kuće, sada ima razlog više da mrzi jednoroge. Kada odraste, zaposliće se u klanicu gde će sa uživanjem ubijati konje i gde će od njih praviti kobasice. Konje, jer oni su direktni rođaci jednorozima koji su mitološka bića. Neobično je biti rođak mitološkom biću, zar ne?
Pre nego što se devojčica obuči za baratanje noževima i satarom da se vratim na sadašnjost.
Taksi je pristigao na svoje odredište. Taksimetar nije bio uključen. Devojčicina starija sestra je plakala. Ona je sedela je na zadnjem sedištu vozila. Kratke rečenice. Zbog užasa u najavi.
Taksista je molio devojku da se urazumi i da prestane da plače, jer je tako najbolje za sve. Devojka je sa rukama na licu optuživala svog vozača da joj je život upropastio, da ju je lagao da će se razvesti, da je iskoristio njenu mladost i naivnost. Vozač je pokušao da se brani ćutanjem. Krišom je gledao na sat. Kasnili su na zakazan abortus. S obzirom da ga strpljenje nije krasilo, pokušao je da ubrza proces izlaženja devojke iz automobila i njen odlazak u ordinaciju gde je trebalo da se reši svog problema. To je samo dodatno pogoršalo situaciju, devojka je izletela iz vozila i pobegla.
Nakon par dana odlučila je da izađe iz svoje sobe i da saopšti svojim roditeljima da je trudna i da želi to dete da donese na svet. S obzirom da ima svega osamnaest godina otac je optužio njenu majku da je nikakva majka i pedagod, da je proklet dan kada je oženio i kada je doveo da živi u kući sa njim i njegovom majkom. Njegovu majka koju uopšte nisam želeo da spominjem u ovoj priči, tog dana je kuvala boraniju i pohovala papriku. Ničeg užasnijeg trenutno ne mogu da se setim.
Zbog pokušaja samoubistva rezanjem vena, buduću baku je tog dana odvezla Hitna Pomoć. Mlađa devojčica je ostala u kući sa bakom i crvenom bojicom je kopala po bojanci. Na toj strani je bio prikazan crtež jednoroga.

Komentari

Komentari