Foto: 
autor nepoznat

Zoološki vrt

Dečak je saopštio svojim roditeljima da će sutra sa školom obići Narodnu Skupštinu. Otac mu je dao nedeljni džeparac, uz šaljivu opasku da vodi računa o novcu, naročito dok je u Skupštini, jer bi se lako moglo dogoditi da ga tamo pokradu.
Međutim, dogodilo se to da je poseta Narodnoj Skupštini odložena, pa je uprava škole odlučila da decu odvede u posetu zoološkom vrtu. Deca su to sa oduševljenjem prihvatila.
Po povratku, dečak je saopštio svom ocu da je morao da plati ulaz i da će morati da mu da još novca.
-Molim?! – viknuo je otac! - Morali ste da platite da bi gledali one majmune?!
-Pa morali smo. –reče smušeno dečak.
-Nečuveno! Nije im dovoljno što nas svakodnevno potkradaju, nego sada direktno od dece otimaju! I, šta rade ti majmuni tamo o našem trošku? – besneo je otac.
-Skaču. I kao da se svađaju međusobno. Dvojica su se tukla, a jedan je pljunuo Saru iz mog odeljenja.
-Predivno, zaista predivno. Eto gde vode decu i šta deca trebaju da gledaju. To si sve mogao i na televiziji da vidiš, da se ne izlažeš opasnosti. Tebe niko nije dirao?
-Nije. U stvari, jedan od njih mi je oteo sendvič, ali pisalo je da ih ne hranimo, a ja sam hteo da mu dam malo, međutim, on mi je oteo ceo sendvič, tako da sam ostao gladan.
-Oooo zemljo, otvori se da me progutaš! Pa gore je milion puta nego što sam mislio. Dolazim sutra u školu da porazgovaram sa direktorom! Ovo je nečuveno!
-U redu tata. A hoćeš li mi dati pare?
-Naravno sine, naravno. Nisi ti kriv što je ovakvo stanje u državi i što majmuni odlučuju o našoj sudbini! – reče otac koji je kipeo od besa dok je iz zadnjeg džepa vadio novčanik.

Komentari

Komentari