Foto: 
autor nepoznat

Vrhunska zabava na brodu koji tone

Nije mi žao, dragi ljudi, što ne mogu da se oduševljavam sjajem novogodišnjeg vatrometa koji se kao copy-paste pojavljivao u svim većim gradovima sveta. To me podseća na dirigovanu iluziju sreće, baš kao i dirigovanu skorašnju “pošast”! Zar vi dragi ”obični” ljudi živite u tom ponuđenom scenariju opšte lažne sreće? Samo vam je to falilo u životu, da bi pečatirali i druge laži u životu? Zavedeni ste, zarobljeni, gajite te životne laži i lepo vam je? Da li su vas, skupi i manje skupi pokloni koji su morali da budu kupljeni, jer, bože moj, za vas su to pokazatelji”ljubavi”, da li su vas baš oduševili?

Dajte bre, ludi svete, odrastite, progledajte, priznajte sebi da ste zavedeni površinskim sjajem životne formalnosti! Meni zaista nije žao što nisam deo te i takve energije! Pa gde je istinita ljubav, šta vi mislite?

Što više težite materijalnom “dokazivanju” ljubavi to više tonete u lažnu predstavu ljubavi! Zadovoljava vas forma, zbog drugih, zbog takmičenja sa drugima, svoje srce niste zadovoljili niti će ono ikada biti zadovoljeno lažima! Što je i najcrnje većina vas takvih znate šta radite i zbog čega! Ne gadite se manipulacije, uživate u dokazivanju svoje”inteligencije”prljavim igrama, jer dokle god vodite, vi ste na vrhu umišljene pobede! E, jadni narode moj! Izjebani narode moj, dok se kurčite svojim uspehom u svom malenom svetu koji se zove ”meni neka bude dobro, baš me briga za druge”, ne shvatate da ste na istom brodu koji tone. Laktajte se koliko hoćete, karma je moćna stvar i verujem u nju! Sve se nekako plati u životu!

Uvek želim dobro svima, pa i sebi i nema te sile da me ubedi da se sloboda može prodati, da ne postoji bezuslovna ljubav i da ne verujem u Boga, ali, toliko laži, kiča, opsena i predstava nisam do sada videla u životu! Baš se trudim da ne potonem u toj žabokrečini!

Sve su jadniji ti novogodišnji dočeci za narodne mase, jer nekako, kad se oni gore potrude da sve sija oko vas, zar se ne zapitate koliko zaista sijate kao pojedinci i kao narod kad vam serviraju iluziju obilja i sreće dok vi razdragano stojite ispred tog zlatnog teleta i lažete sami sebe, jer eto, tih deset sekundi pre Nove godine je vaša jedina nada u bolje sutra. I onda teledirigovani vatrometi širom sveta, sjajna slika neba, lažna slika obećanja koja budi veru u šta? Pa to bolje sutra se obećava decenijama (vekovima) i uvek je samo “njima” to bolje sutra! Meni to izgleda kao da se robovi raduju gazdinoj sreći!

Nekako mi kralj Ibi nije više smešan! Otelotvorenje tog lika prepoznajem u onoj apsurdnoj rečenici da će zameniti narod, ako ne bude poslušan! Mislim se nešto, moj narod tako i izgleda, posle niza neuspeha ovima je uspelo da “zamene”narod, o narode moj!

Komentari

Komentari