Foto: 
Ian Stannard

El-Dorado

Milan Milenković, široj publici poznatiji kao Eldorado, jeste mladi izvođač koji nam dolazi sa juga Srbije, tačnije iz Leskovca. Muzikom je počeo da se bavi 2008. godine.

Njegov rad se bazira prvenstveno na opisivanju savremenog doba i na kritikovanju sistema. Kroz svoje pesme prenosi neku realnu sliku današnjeg društva.

Njegovi stihovi su odraz ličnog bunta. Veoma su energični, kreativni i odišu neverovatnom emocijom i sigurnošću. Savršeno ilustruje rečima, tako da, njegova dela predstavljaju pravi magnet za slušaoce i ljubitelje ovog muzičkog žanra.

Veoma je posvećen i privržen patriotizmu, a u prilog tome govori i tematika koja je prisutna u njegovim umetničkim opusima, koji izazivaju sve veće interesovanje publike.

Numera pod nazivom ''Ja sam ratnik'' ima preko milion pregleda. Iza sebe ima pregršt nastupa i obilje pesama, koje su dosta inovativne, poučne, pune samopouzdanja i realistične pre svega. Inspiracija je u svakodnevnici, krije su u okruženju, u dešavanjima oko nas i, na osnovu teza koje iznosi kroz svoja dela, dolazimo do zaključka da je hip hop adekvatan pravac za manifestovanje bunta i iskazavanje ličnog stava i mišljenja o raznoraznim pojavama koje oblikuju današnju civilizaciju, a sloboda je prisutna u pravom smislu te reči.

Ovih dana je objavio svoju novu pesmu pod nazivom ''Bili smo deca'', koja predstavlja retrospektivu na ratni period naše zemlje. 

Aleksandar Ignjatović

Komentari

Komentari