O majko, majko...
Foto: 
gaelx

O majko, majko...

Na stranu sad sve oko onog sanitetskog vozila i krvne grupe gospođe supruge predsednika republike, dok deli paketiće po nerazvijenim delovima Srbije, mene zanima nešto drugo.

Ako je fondacija koja nosi cenjeno ime prve dame „Dragice Nikolić“ inkasirala 8 miliona evra za dve godine, na šta su sve potrošene te pare? Da li je uopšte nekoga briga kako gospođa istoimenog naziva kao i fondacija troši ono što joj donatori daju? I ko su, uopšte, ti donatori? Da li to nekoga zanima? Ne znam zašto se stalno petljam i nabijam nos u svašta, ali eto mene zanima!

Zanima me koliko je od tih 8 miliona evra otišlo u humanitarne svrhe, a koliko je potrošeno na lični stajling, promociju i zadovoljstva gospođe supruge predsednika republike?

Šta imamo mi da se interesujemo za privatnu fondaciju, reći će neko?

Pa, dobro, možda i ne bi imali pravo, da ta privatna fondacija ne zloupotrebljava intimnu vezu sa predsednikom Republike, pa svoje aktivnosti reklamira o državnom trošku, koristi službena vozila Vlade i Predsednika države, koristi sve raspoložive državne resurse, te tako ispada da je najveći donator privatne fondacije gospođe Nikolić, sama država Srbija. Ako je tako, itekako imamo prava da se pitamo gde idu pare, bre?!

Kad otvorite internet stranicu „supruga predsednika republike“ na kojoj je i Fondacija, videćete da je stranica „prijatelji fondacije“ još u pripremi. Meni je to malo čudno, vama nije? Pa iz pijeteta prema tim prijateljima valjda se potrudiš da ih prvo postaviš na web sajt, da se zahvališ, makar?! Jer, koliko se ja razumem, ti prijatelji su obično i donatori. Dobro, možda neće da se ofiraju, ali i dalje je to meni sumnjivo! Kao što su, verovatno, sumnjivi i ti prijatelji!

Humana gospođa će podeliti 1200 paketića deci iz socijalno ugroženih porodica. To je lepo! Tome i služe fondacije uglednih građana. Ali, pomenuta gospođa niti je humana niti je ugledna, pre je bahata i jedna od onih koje se pokondire kad im se muž domogne pozicije. Sve je to srpska humorističko satirična književnost već lepo opisala, ne treba sad ponavljati.

I sad dok deli paketiće deci iz socijalno ugroženih porodica, od kojih su neki i bez porodica, na socijalnom staranju, ona se pojavljuje u pažljivo odabranim odevnim predmetima, verovatno šivenim po meri, unikatni, reprezentativni, jer je važno da zadrži imidž najbolje odevene dame u političkom životu ovog dela Balkana, a i šire, verovatno. Da ostavi utisak!

Na koga? Na te siročiće u Lebanu? Na to jadno Lebane, u kome svi zajedno nemaju prihode koliko košta jedna odevna kombinacija gospođe supruge predsednika države?

Skromnost i patrijalhalno vaspitanje, koje ističe u svojoj biografiji, na web sajtu supruga.predsednik.rs gospođa je verovatno zaboravila da ponese sa sobom kad se doselila u Beograd, a sasvim sigurno ga je dala Crvenom krstu kad je postala supruga predsednika.

Samo jedan njen D&G kostim pomogao bi stotinama majki da prehrane decu bar jedan mesec. Majkama o kojima ona tako dubokoumno razmišlja i brine! Majkama koje nemaju tu sreću da iz opanaka uskoče u Manolo Blanko,  ali, ko im je kriv kad se nisu dobro udale!!??

Gospođo prva damo, suprugo predsednika republike, Dragice Nikolić, trebalo bi da Vas je stid! Znate li šta je to? Ono kad vas noću grize savest, spuštate pogled i crvenite pred ljudima!!

I pre svih, pred majkama bez posla i primanja, pred decom bez novogodišnjih paketića i radosti, pred golom i bosom Srbijom koja skupo plaća šepurenje jedne pokondirene žene.

Violeta Živkov

Komentari

Komentari