Foto: 
Zoran Petković

Spinovana prasetina u sosu od medija

Teška srca, moram da priznam: u prethodnom tekstu napravio sam ozbiljnu grešku! Ne, nije tačno da majstori ovdašnje političke kuhinje ne mogu da uvale svojim mušterijama nejestive specijalitete! Možda čokoladne mrvice preko demagoških fekalija ne mogu da suzbiju smrad višegodišnje folirancije, međutim, postoji drevna tehnika koja garantuje da će servirana gadost završiti u ustima (dakle, i u glavi) biračkog tela.

Štos je prost, znaju ga sve mame, tate, bake, deke… Bepčetu koje neće da proguta bljakastu kašicu treba samo mahnuti zvečkom ispred nosa. Balavi punioci pelena zinuće od čuda pred zveketom, a hranioci zvaničnim istinama sunuti u zabezeknuta usta kašičicu sa nejestivim sadržajem. Ako je javnost malo bljucnula, pokupiti kašičicom i krnuti ponovo. Na kraju, sve što ne uđe, zabrisati portiklicom u boji Sarape.

One koji smatraju da je uvredljivo porediti nas, Srbe (dakle „narod najstariji“) sa bebicama koje se kljukaju, treba samo podsetiti šta je sve (aman!) naš jadni narod progutao kroz istoriju! Majka Srbija možda nas nije baš zadojila mudrošću, mnogo puta nam je, umesto hranljive sise, tutnula neku varalicu. Zato varalica u ovoj zemlji nikada nije nedostajalo, i zato naš narod obožava da sisa svaku ponuđenu glupost. Pogotovu ako je glupost u obliku tvrdog, ovalnog predmeta (naravno, mislim na vladarski skiptar!) ili ako je u pitanju oralni umetak pogodan za oštrenje zuba.

Stvarno, da li ste se možda zapitali:

  • Kako to da se gej-parada održava zadnjih 5-6 godina bez problema, a da je postala problem upravo onda kada se vlast našla u problemu?
  • Kako to da se, uz već uobičajeno(!) silovanje (prosečno, jedna žena na svakih 5 dana!), na naslovnoj stranici toaletnog papira koji se prodaje kao štampa, upravo sada nađe intervju sa silovateljem?
  • Kako to da je nekakav nedavni sukob basadžije i prasadžije postao tema koja je danima okupirala pažnju nacije i naprasno izazvala reakciju pravosuđa uspavanog u komi zlatnog doba?

Naravno, u pitanju su zvečke. Posle višegodišnjeg kljukanja slatkišima nepobedivosti, posle nunanja u kolevci zlatnog doba i bajkice da Deda Mraz živi ovde, u frižideru (i to u predizbornom), balava javnost Srbije pajki u debelom, zimskom snu. Za buđenje još uvek nije spremna jer je čeka neprijatna istina:

Naš presvetli Car, Aleksandar Veliki je go! I to dibidus! Baka Angela je odnela ćebence, kolega Putin krpi svoj izrešetani plašt, barjaktari brata Erdogana drugima uvaljuju tursku svilu za barjake, a brat Si svoju maskirnu uniformu čuva za Tajvan.

Ispada da svuda u svetu golotinja prodaje tabloide i rijaliti programe, jedino ovde, u Srbiji, to nije slučaj. Naprotiv, događa se nešto upravo suprotno – celokupno tabloidno novinarstvo i politički rijaliti grupnjaci pokušavaju da sakriju golotinju Malog Aleka. Gaće su spale, guza je gola, a crvić na koga su se pecali milioni glasača pokazao se u svoj veličini svoje nemoći. Jer ovde mediji nisu samo mediji, oni su nešto mnogo više – kamen temeljac ogoljene vlasti i mašina za mlevenje mozga biračkog tela. Upravo zbog toga je cela država je postala Imaginarijum, upravo zbog toga se pravosuđe sa sudskih pisarnica odavno preselilo na naslovne strane tabloida.

U nesrećnoj Srbiji žrtve serijskog silovatelja nisu samo sirote žene po mračnim ulicama, ovde je to upravo sama otadžbina, pod punim sjajem TV reflektora. Nekada ustavna republika, za samo 10 godina postala je konkubina bahatog vladara. S tim što je u njegovom haremu još i gomila gama-mužjaka, koji osim nasilničkog seksa, isukanog jezika palacaju po njenim sramotnim i ižvakanim ostacima.

Jer ovde granice između vlasti, ustavnih ovlašćenja i medijske manipulacije i senzacionalističkog rijalitija odavno više ne postoje. Premijerka je fikus, šef države je premijer, a da li će Vučić ili Vučićević da servira javnosti ćevape od ljudskog mesa ili kobasicu silovatelja stvar je procene stručnih službi za obradu javnog mnenja. Bitno je da visne vilica, da se čuje „uau!“, i da niko ne primeti da je vođin smokvin list postao listić marihuane.

I dok sporomisleća Glava Srbije ne smisli kome će i kako da uvali svoje višegodišnje brljotine, i kako da „srpski politički blok“ postane paravan za sve megalomanske neuspehe, pljuvačina po Šolak-Đilas-Jeremić-(itd.) izdajnicima biće časkom pauzirana i zamenjena ritam sekcijom nekih mnogo šokantnijih zvečki. A da li će to biti bake zaklane u Jasenovcu ili baka-prasići krčkani u mikrotalasnim televizorima? Pa, videćemo… Dovoljno je samo ujutru proći pored trafike ili uveče upaliti Pink.

Komentari

Komentari