Foto: 
autor nepoznat

Bojkot

Godinama unazad pišem o neophodnosti bojkota svih izbora u Srbiji. O tome je naširoko pisao i Osvald, i argumentovao je sve svoje stavove, ali avaj, od onda su se kriterijumi još više pogoršali. Dakle, nema uslova više ni za privid demokratije, tj, nema više uslova za bilo kakvo biranje.

Da opravdam svoj stav samo ću pomenuti "slobodu" štampe i svih medija uopšte. Poslednjih godina ne postoje slobodni mediji, ne postoje mediji (osim nekoliko lokalnih i jedne stranoplaćeničke televizije) gde se može videti realno stanje u Srbiji. Svi mediji izveštavaju ostrašćeno i nerealno, gledajući njihove vesti mi živimo u vremenu gde nam samo ruže cvetaju, zlatno doba Srbije se sija sam sa ekrana...

Drugi argument za bojkot je prisila, gola sila kojom lokalne velmože, direktori, preCednici opština i njihovi snagatori teraju masu da zaokruži svoju propast. Primera je previše da bi stalo u jedno pisanje.

Treći argumen za je nepostojanje valjane osnove za opstanak prave opozizije. Ova opozicija, kakva je ustoličena još devedesetih, istekla je iz iste kace kao i pozicija i igra se pozicije-opozicije već decenijama,  našim novcem i po našoj grbači.

Četvrti argumet je upravo nedostatak sredstava da se pokrenu promene u Srbiji na bilo koji drugi način. Protesti nisu urodili plodom, mlaka struja guši onu revolucionarnu, koja jedino može da uradi nešto.

U ovom slučaju, bojkot ne bi zančio odustajanje od borbe, dapače, on bi predstavljao način borbe iza legalnih tokova, koji su više ilegalni, nego lagalni, jer ti tokovi teku isključivo u jednom pravcu - ka najgrubljem kršenju svih ljudskih prava i zakona od strane jedne fašističke stranke, a na uštrp cele jedne nacije i države.

U ovoj situaciji ne postoji ni jedan valjani razlog za izlazak na izbore. Oni su svoju izbornu kampanju davno počeli, zapravo, oni su ove izbore namestili i pre nego što su ih raspisali. Dakle, Srbija nema šta da bira, samo da posluša njihove ispirače mozgova ili da, u strahu od otkaza ili druge represije, izađe na izbore i potvrdi njihovu nadmoć, direktno na svoju štetu.

Bojkotujete izbore da bi, možda jednog dana, imali šta da birate...

Komentari

Komentari