Foto: 
tpholland

Jahači Srbije

„Rad oslobađa”. To je bio natpis na ulazu u logor Aušvic. Ne, neću pisati o njemu, već o padu diktatora Vučića. To je, znate, onaj koji radi 25 sati dnevno, onaj koji 6 sati bez prestanka čita neki ludački Mein Kampf, suludo nazvan ekspozeom u skupštini Republike Srbije. To je, dakle, onaj koji nam neprestano govori da smo lenjivci i, na kraju, to je onaj koji je danas optužio žene da rađaju decu da ne bi radile. On će uskoro da padne ali, nažalost, ne našom voljom i našim radom na tome. Ne, jer nismo uradili ništa što bi ugrozilo njegovu vladavinu.

Pašće jer tako žele njegovi zapadni prijatelji. Znate, to su oni kod kojih je bio rado viđen gost a koje je po pravilu nazivao svojim prijateljima. Prve najave su počele da stižu. Danas je i komisija OEBS-a pokazala zabrinutost zbog stanja u medijima i sve većom cenzurom. Trepča je ubrzala pad. Jer, ko zna šta je obećao u svojim ludačkim istupima i sad je sve stiglo za naplatu. Kao što sam uveren da neko sa Zapada stoji iza pokreta Ne davimo Beograd, koji sa protestima opasno nervira diktatora.

Sad ću vam reći kako će to ići. Prvo će početi sukobi u njegovoj fašističkoj stranci; neki viđeniji već obilaze strane ambasade. Onda će mafijaši, ali oni pravi, početi da ga napuštaju i da kruže oko onih za koje smatraju da su sledeća vlast. Napustiće ga Informer, pa kasnije i Pink. Praće ruke od njega. Opozicija koja je tek neznatno bolja od njega će da napada sve jače, jer je namirisala kraj vladavine. Napustiće ga prijatelji. A mi ćemo se veseliti jer smo ga skinuli sa vlasti rečima „svako ko dođe posle njega može biti samo bolji”.

A neće biti bolji. On će uvideti da mu se bliži kraj i, da bi zadržao bar delić moći, preduprediće sve to i biće kandidat za predsednika Srbije. Sa velikim izgledima da pobedi i ima legitimitet. To jeste scenario, i upravo ovako će se sve desiti. A šta mi građani imamo od toga: malu ili nikakvu korist, jer će opet doći neki Kurta Murta, željan moći i novca na vlasti. I opet Jovo nanovo.

Zato mislim i znam da je promena sistema jedina moguća stvar koja će doneti boljitak svim građanima Srbije. Očekujem vaše mišljenje.

Dragan Murar

 

Komentari

Komentari