Foto: 
autor nepoznat

Opančar agencija javlja - Novi ritmičari

Opet mi se ukazala ona poznata mudrolija – Kad napraviš jednom glupost, to je slučajnost, drugi put je budalaština, a treći put si već uhvatio ritam:   

Đilasu je glavno oružje novac, kojim sve rešava i kupuje političku naklonjenost …

Đilas nagovara vladiku Grigorija da se kandiduje za predsednika Srbije 2022 …

Đilas nagovara voditeljku Radu Đurić da uđe u trku za gradonačelnika Beograda …   

Ove izbore će Đilas iskoristiti da sebe uspostavi kao pravoslavnu opoziciju …  

Ako mislite da je ovo gore rekao Aleksandar Vučić ili Marijan Ristićević, Ana Brnabić, Vladimir Orlić, Aleksandar Martinović … ili neko drugi iz brojne plejade onih koji su opsednuti Draganom Đilasom, liderom stranke Slobode i pravde i jednim od osnivača opozicionog Saveza za Srbiju, grešite. To, i mnogo toga još, je rekao Sergej Trifunović, lider Pokreta slobodnih građana (PSG) u tekstu pod nad-naslovom LIDER PSG PROGOVORIO i naslovom SERGEJ OTVORIO DUŠU: “Đilas je glup, sve kupuje parama, hoće da isturi GRIGORIJA ZA PREDSEDNIKA!”, u intervjuu koji je dao za po objektivnosti poznati list Kurir (naročito od kad je taj list, u sklopu poznate državne akcije kupovine nepoćudnih medija, parama građana Srbije, preko državnog preduzeća Telekom, stekao novog (privatnog) vlasnika (Kurir.rs|Silvija Slamnig – šta god to značilo, od 16.07.2020). Dakle, Đilas je glup, za razliku od Segeja koji, podrazumeva se – nije glup.

U tom stilu, lider Pokreta slobodnih građaana – slobodni građani čestitam vam slobodu, nastavlja:

“Ove izbore će Đilas iskoristiti da sebe uspostavi kao pravoslavnu opoziciju. Propast PSG na izborima učvrstila je SZS, mada on nije postojao nikad. Ima 17 mojih intervjua u kojima govorim da će se raspasti nešto što nikad nije ni postojalo. Šta je sad Janko Veselinović? Ništa. Šta je sad Željko Veselinović iz sindikata Sloga? Ništa. Šta su ovi drugi? Ništa. Drži ih Đilas, koji ima svoju flert stranku SSP, koji dođe, iskešira pare, oni uzmu, dvojica-trojica, pa-pa-pa-pa... Ode kod vladike Grigorija, nagovara ga da bude kandidat za predsednika, otići će kod Rade Đurić Beogradska hronika da je nagovori da bude kandidat za gradonačelnika Beograda - ispričao je Trifunović u emisiji "Bez ustručavanja". Trifunović je otkrio i mnoge druge tajne: da ga je Đilas sprečavao da govori na skupovima, da je "Sporazum s narodom" teška izmišljotina, koju, kako kaže, nije trebalo da potpiše, da su Đilas i Jeremić upropastili proteste, da nisu imali nikakve ideje, da je Đilas shvatio besmisao bojkota, ali da nije imao kud”.

Dakle, propašću PSG na izborima (kako sam Sergej priznaje), propalo je i sve drugo, počev od Đilasove stranke Slobode i pravde, Saveza za Srbiju – na kraju i samog Đilasa, kao i onih koji ga još uvek prate, Janko Veselinović, lider Pokreta za preokret, Željko Veselinović, lider sindikata Sloga …,   pa je sada normalno za očekivati da će i svi oni poći Sergejevim stopama, izviniti se Vučiću i postati napredni, a ne zatucani kao što su sada.

On, Sergej, Đilasu ne duguje ništa – “čak sa njim više i ne priča”. “Đilasu ne dugujem ništa, osim 5.000 evra, koje je dao PSG da bismo mogli da preživimo i koje ću da mu vratim”. Eto konačno i dokaza da Đilas sve kupuje parama – pokušao je da kupi i njega i PSG, što naraavno Sergej neće dozvoliti, pa će te pare  da mu vrati, on lično.   

Za svoje doskorašnje saborce iz SZS ima i poruku – svi su oni “nečasni i pokvareni Stočari”, što se naravno samo po sebi podrazumeva, jer njemu – Sergeju, nisu uspeli čak ni da objasne šta je poenta bojkota, pa je on sam morao da istupi i uđe u borbu protiv inače zajedničkog neprijatelja u kojoj je PSG – pokret koji on i dalje ponosno vodi “doživeo propast”.  

Ne reče zašto će onih 5.000 eura – koje su u ovoj priči jedini i dovoljan dokaz da Đilas sve kupuje parama, on lično da vrati, te da li je ta suma bila dovoljna za onu žurku u čast skupljenih potpisa za izbore, na kojima su se iz sveg glasa pevale pesme mile uhu aktuelne vlasti “Nema Sime, nema ni Deroka, to su Draži dva najbolja momka ... a Deroka mladog kapetana mučki ubi četa partizana ...“ Njegova saborkinja sa te žurke, Srbijanka Turajlić – bila je umorna, mlada i neiskusna, pa joj se eto to desilo, ovog puta se  nije oglasila. Da li to znači da ona i ovog puta sve to, kako tada reče, „postojano“ izdržava.

 

* * *

 

Sutra nastavljamo priču o novim ritmičarima – u pitanju je Gordana Čomić. Jedina  razlika je u tome što je ona žensko, pa će i pristup biti ženstveniji - ritmička gimnastičarka.

 

Dragiša Čolić, 17.07.2020. 

Komentari

Komentari