Foto: 
autor nepoznat

Opančar agencija javlja - Novi ritmičari (deo drugi)

Gordana Čomić, ritmička gimnastičarka – Gordanu Čomić, dugovečnu političarku, nije lako opisati, pa se naslov „Novi ritmičari“ na nju može odnositi samo ako se ima u vidu da je ona „ritmikom“ nastavila da se bavi i iz njene nove stranke „Centar za buduću Srbiju - Srbija 21“ – šta god to značilo.

Ako je po rezultatima postignutim na nedavnim izborima, budućoj Srbiji se loše piše, a ako se ima u vidu i onaj dodatak - Srbija 21, to zvuči i kao pretnja – da će oni istom politikom da se bave i u narednoj, 2021. godini.

Bilo kako bilo, Gordana svakako ispunjava onaj uslov za prijem u društvo „ritmičara“ – Kad napraviš jednom glupost, to je slučajnost, drugi put je budalaština, a treći put si već uhvatio ritam. Mogao bih ovde i da nabrajam, ali to bi potrajalo.

E sad, i gimnastičarka!  I to je „naša Goca“ debelo zaslužila, jer u politici gimnasticira već skoro 30 godina, a ono „naša Goca“ je iz milošte, jer nam ona dođe kao rod rođeni – izdržavamo je već više od 24 godine na mestu narodnog poslanika, koje republičke, koje pokrajinske skupštine (ponekad i obe istovremeno – može to ona). Mogla je, pred penziju, da izdrži bar još jedan mandat, ali eto onaj Vučić im pokrade izbore, a baš su imali dobar program koji glasači nisu prepoznali. A ona je sve učinila da im to doglavi – setite se samo onog performansa, kad je na streljanju izigravala Žikicu Jovanovića Španca, koji je u njenoj izvedbi pred smrtonosne rafale pokazao srednji prst, a oni glupi glasači pomislili da je to njima bilo upućeno, pa je tim povodom zaslužila još jedan epitet – kad su je pred streljanje, kako je to red, upitali za poslednju želju – da li bi više volela da bude lepa ili glupa, ona je uzviknula – Glupa, jer lepota je prolazna.

Mnogo je toga još Goca zbog tih izbora rizikovala – čak je ponosno prihvatila i odluku njene matične partije DS – koja joj je omogućila onih 24 godine poslaničke plate, o isključenju iz partije, ali ona je imala nove političke ideale koji su joj se nenadano ukazali u momentu kada je shvatila da DS neće izaći na izbore, čime je automatski otpala i mogućnost o još jednom nedostajućem skupštinskom mandatu. A taj „projekat“ koji joj se ukazao, baš je bio „kul“ – najmanje 40% skupštinskog saziva treba da čine žene! Naravno, niko nema ništa protiv žena – mi muškarci baš volimo žene – što se na onog Vučića izgleda ne odnosi, mada i žena ima raznih.

A Goca je zbog tog „projekta“ žrtvovala svoju čitavu političku karijeru. – „Kad rešite sopstvenu etičku dilemu o dve odluke Demokratske stranke, jednu o neprekidnoj borbi za politiku zastupljenost žena, i drugu o bojkotu rada Skupštine, tako što odlučite o prvom zato što je to ispravno, onda ste rešili i sva očekivanja o drugom. Rado ću da gledam 100 žena koje će posle sledećih izbora sigurno biti u skupštinskim klupama i 40 odsto u ostalim skupštinama”, izjavila je Goca – opet ponosno, što je izgleda i njen politički imidž, prilikom isključenja iz Demokratske stranke.

Bilo kako bilo, u Skupštini ni Goce, ni 100 žena, a stara je izreka da besposlen pop (a naročito političar) i jariće krsti, pa se tako Gordana Čomić, upustila u polemiku sa episkopom Diseldorfskim Grigorijem i poručila mu, preko fejsbuka, da nikada ne bi mogla da glasa za njega ako se bude kandidovao za patrijarha.

"Mogla bih čestitom Vladiki Grigoriju dugo pričati o rečniku SPC kojim se drži liturgija za mrtve živim ljudima, o lakoći govora mržnje upućenim ženama, o jeziku pravoslavne i proruske opozicije kojim se, poput rulje, obruši na sam pomen evropske Srbije, o jeziku ruženja svega što se označi da je 'pretnja' etnofiletizmu memorandumske Srbije

Mogla bih, ali nemam rašta, reč mu je blaga, pa cenim da već sve to zna, a za njega kao Patrijarha ne mogu da glasam, a ako se kandiduje za Makarija, jer je Srbija podeljena kao Kipar, onda za njega neću da glasam. Jer ne volim ni kad me blagom rečju pokušavaju praviti budalom. A svu sreću čestitom Vladiki želim, za šta god da se kandiduje", poručila je Gordana Čomić.

Odgovor Vladike Georgija za sada nije poznat, kao ni to kojim povodom Gordana Čomić popularnom vladiki, koji nedavno zameri svojoj crkvi što prihvati donaciju od milijardu dinara za izgradnju hrama u situaciji kad nam bolnice nemaju ni za najosnovnije higijenske potrebe, posla gore navedenu poruku i u njoj vladiki “Diseldorfskom i cele Nemačke” očita lekciju o evropskoj Srbiji čije - crkvene, interese on zastupa u srcu Evrope.

Komentari

Komentari