Foto: 
autor nepoznat

Opančar agencija* javlja: Šampion blama!

U ovako oštroj konkurenciji – Tomislav Nikolić, Ana Brnabić, Vladimir Đukanović, Vladimir Orlić ... Olivera Zekić, Nebojša Bakarec, Marko Atlagić ... teško je odabrati šampiona. Svi bi pomenuti i bezbroj nepomenutih to mogli da budu – Tomislav Nikolić, koji je otvoreno izjavljivao da je njegova roditeljska dužnost da (baveći se politikom) obezbedi svoje potomke, pa nije birao sredstva da to i ostvari, razume se na račun građana Srbije koji su imali tu nesreću da im on bude predsednik, ne pominjući njih i njihove potomke, jer njegovoj seljačkoj pameti to nije ni padalo na um, ili Ana Brnabić, nedovršena ličnost, nedefinisanih fizioloških atributa, koja se ovde nenadano pojavila došavši iz ko zna koje p.l.m., kojoj ne smeta da bezpogovorno služi „šefu“, jer to dobrano naplaćuje koje direktno – na primer, skupo renoviranim kućom u kojoj je živela Jovanka Broz, a sada ona sa svojom partnerkom – još ako joj se posreći, da  to i otkupi prevazići će i Tomislava Nikolića koji će kad tad morati da se iseli iz državne rezidencije na Dedinju, koje posredno, usmeravajući sa pozicije na kojoj se nalazi poslove milionske vrednosti na svog brata, zatim Vladimir Đukanović i Vladimir Orlić o kojima je dosta rečeno ovih dana – vidi tekst „Odrešio se“ i „Kadrovska politika SNS-a“ (opancar.com) ili Olivera Zekić, novoizabrana čanica i istovremeno novopostavljena predsednica Saveta REM-a, sa jasnim zadatkom da zadrži status quo u raspodeli nacionalnih tv frekvencija, koja bez trunke blama sprovede odluku očigledno donetu na nekom drugom mestu, ili Nebojša Bakarec i Marko Atlagić, pajaci ove vlasti koji, svako iz svojih razloga bezpogovorno izvršavaju uloge koje su im namenjene.

Opredelio sam se ovog puta za Milenka Jovanova, novog šefa parlamentarne grupe SNS-a u Skupštini Srbije koji na nedavnoj konstitutivnoj sednici Skupštine svoje stolovanje na tom mestu, bez trunke blama, započe pitanjem svom bivšem stranačkom kolegi predsedavajućem Vladeti Jankoviču – Gospodine predsedavajući proverite da li su poslanici opozicije uzeli terapiju za današnji dan.  

Milenko Jovanov je bivši visoki funkcioner Koštuničinog DSS-a. Iz tog perioda, 2014. godine, sa pozicije predsednika pokrajinskog odbora DSS-a za Vojvodinu, govorio je:

„Naš cilj je obaranje režima Aleksandra Vučića i Vlade Srbije koja je smanjila penzije, koja vodi Srbiju u NATO, koja vodeći Srbiju u EU doživljava svaki dan nova poniženja, koja priznaje nezavisno Kosovo, koja je upropastila srpsku ekonomiju, koja će upropastiti srpsku porodicu, koja je upropastila sve čega se dotakla.“ (Direktno.rs 02.08.2022.)

Međutim, već sledeće, 2015. godine, a po principu – ako protivnika ne možeš da pobediš, ti mu se priključi, Milenko Jovanov napušta DSS i prelazi u SNS. Vučić rado prihvata takve preletače. Isto su tako govorili i mnogi drugi, pa su danas u sistemu njegove vlasti – Šapić, Bakarec, na primer. Ne haje on mnogo ni šta su ovi pre toga govorili – pas laje vetar nosi, a drži se i starog udbaškog metoda da su najposlušniji oni kadrovi koji imaju nekog „putera na glavi“, jer takvima u svakom momentu možeš da izvadiš ono iz fijoke i da ih se lišiš po kratkom postupku.  Tako se jedino mogu i objasniti suludi zadaci koji se takvima poveravaju – lupetanje Bakareca po Skupštini, ili Nebojše Krstića koji se povremeno javlja sa stavovima koji ne priliče ozbiljnim ljudima, ali itekako  utiču na auditorijum na koji se ova vlast oslanja.

Milenko Jovanov je teža kategorija od pomenutih – Vučić ga je odmah postavio za podpredsedni Glavnog odbora SNS, pa su u skladu  sa tim i zadaci koji se njemu nalažu. Tako se jedino može objasniti i njegova suluda objava iz 2017. godine, kad je trebalo dezavuisati predsednika opozicione Narodne stranke Vuka Jeremića. Učinjeno je to tako što je njegova supruga Nataša Jeremić proglašena za vođu najvećeg narko klana u Srbiji. Pisao sam tada o tome opširnije – vidi tekst „Dno ... ima li čega ispod“ (opancar.com):

„Milenko Jovanov, podpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke, scenarista. Da li je gore navedeno o Nebojši Krstiću bio razlog što je reditelj i glavni glumac odlučio da umesto olinjalog Nebojše Krstića za scenaristu uzme mladu političku zvezdu u usponu Milenka Jovanova, upamćenog po izjavi: “Podsećam na Vučića? Moram to da dokažem” (Blic, 17.07.2016.), nije poznato, tek umenovani je odmah prionuo na posao i 20.03.2017. godine – po ugledu na svog idola koji je u junu 2014. godine objavio da je Kosmajac najveći narko diler na ovim prostorima, zvanično, preko Službe za informisanje, Srpske napredne stranke, izdao sledeće saopštenje za javnost:

„Najveća kriminalna banda u Srbiji danas je u okruženju Vuka Jeremića, a braćom Burgije, Paucima i drugim kriminalcima, kao i celokupnim narko tržištem u Srbiji upravlja njegova žena, Nataša Jeremić.“

Stvar se uozbiljila, javnost je bila šokirana, kome da veruje – ženi koja plače na hitno zakazanoj konferenciji za štampu i sve to najoštrije negira ili zvaničnom saopštenju vladajuće stranke koja raspolaže svom silom javnih i tajnih informacija.“

Stvar je ubrzo legla, jer za narečeno „delovanje“ Nataše Jeremić nije bilo ni jednog jedinog dokaza, tužilaštvo nije našlo osnova za gonjenje Milenka Jovanova, čak koliko je poznato, nije pozvan ni da objasni koji je njegov izvor tih surovih izmišljotina. To su metodi koji se nažalost koriste kad nekome u datom trenutku treba pričiniti određenu, najčešće političku, štetu. A posle sve ide kao u onom starom vicu o zecu, lovcu i lovostaju.

Eto dragi sugrađani, takvog čoveka je ova „srpska narodna“ vlast postavila za šefa poslaničke grupe SNS koje ste vi izabrali da vas zastupaju u ovom najvišem zakonodavnom telu u zemlji – Gospodine predsedavajući, proverite da li su ovi koji ne misle isto kao mi uzeli svoju dnevnu dozu lekova, reče njihov vođa. Čini se da bi se ovo kratko pristupno obraćanje moglo uzeti i kao njegova programska najava o delovanju parlamentarne većine u budućem radu ovog skupštinskog saziva.

 

*U mom selu ima jedan opančar.      

Što on pravi dobre opanke !

Obuješ ih, popenješ se na soliter

i skočiš sa desetog sprata,

ti se razbiješ ko….., a opancima ništa!

 

Dragiša Čolić

Komentari

Komentari