Nedelja za nama - Artisti i modeli
Foto: 
(stephan)

Nedelja za nama - Artisti i modeli

Memoril. Premijer je prelomio. Žao nam je, gos’n Edi Rama, ali ne želimo vašu posetu Srbiji. Ne dozvoljavamo nakon onakve provokacije da dođete u našu zemlju. Ne želimo da  vas vidimo u Srbiji 22. oktobra! Ali, izvolite doći 10. novembra. Srbi će dotle sve zaboraviti.

Spektakluk. Malo Kusturice, malo Otpisanih, pa maznute fore s otvaranja OI u Londonu. Bjelogrlić je sazreo, odrastao i ukapirao kako se uzimaju pare. Na svečanoj priredbi povodom Dana oslobođenja Beograda,  u Vučićevo ime, obratio se ministar Stefanović, i pričao o svom dedi. Mali je recitovao. Kako koji mali?

Vulinovanje. Nakon što je po prvi put u životu nešto i radio (sakupljao neku travu i okrečio pola kvadrata plafona), shvatio je da je rad stvorio čoveka, a nerad socijalne slučajeve. E, neće moći! Socijalna pomoć ima da se zaradi. Pomoć ne služi da pomogne, nego ima da se zaradi. Negde se to zove plata, ali nema veze.

OTroV. Sahrana slobodnih medija obaviće se krajem godine. Opelo će služiti B92, žito će nositi StudioB, a krstaču RRA. Čestitamo slučaj. B92 definitivno nestaje, i postaje OTV – zabava miliona. Za to vreme Brankica Stanković u Njujorku dobija nagradu za hrabrost.

Bilo je: „Vučiću! Majstore!“ Igor Mikić je uhapšen i u prijateljskom razgovoru sa policijom priznao da se kaje što je vređao premijera. Time je sa FSS skinuta i poslednja ljaga. Sada su čisti kao sneg.

Prosvetaneri. Četiri od 444 sindikata prosvete proglasile su jednodnevnu obustavu rada i održala protest. Akcija je polovično uspela, ali je odmakla od nule. Iz ministarstva su krenule pretnje, a od ministra finansija saveti da prosvetni radnici nađu neki dodatni posao. Oko 250 njih je već pristalo da budu poslanici, a preko 11 hiljada savetnici u državnoj upravi.

Dobrovoljci. Vlada RS je s ponosom izjavila da u reforme ulazimo dobrovoljno, a inače ne moramo. Ministar Vujović je izjavio da plate i penzije moraju da budu manje, da bi bile veće kad se steknu uslovi. Očekujemo Nobelovu nagradu za ekonomiju. Ili Darvinovu – videćemo.

Predškolci. Srpska napredna stranka proslavila šesti rođendan. Svi smo poduvali svećice.

Trudnice. Albanski premijer Edi Rama izjavio je za "Dojče vele" da se odnosi između Beograda i Tirane, posle skorašnjeg događaja na beogradskom stadionu, nalaze u "embrionalnoj fazi". Kako se radi o visokorizičnoj trudnoći, očekujemo bar amniocentezu.

LicImUri. Ministar Udovičić je osudio Izvršni komitet MOK, koji je uslovno primio Kosovo u svoje članstvo. U znak protesta, namerno smo pozvali i kosovske ministre na sastanak  ministara spoljnih poslova i ekonomije zemalja Zapadnog Balkana. Istina, primili smo ih po "Gimnih formuli" (pravimo se ludi, ne priznajemo da Kosovo računamo u zemlju, samo gledamo kako se zovu ministri, a ne zanima nas odakle su). Opet smo ih gadno prešli!

Ratluk protiv čokoladica. Bešiktaš je na terenu nalupao igrače Partizana, dok su turski navijači polupali autobuse GSP-a. Valjda im se nisu dopale čokoladice. Očekivali su rahat-lokum. Uglavnom, 19 protivničkih navijača je privedeno, nadamo se - bez američkih pasoša. Partizan je primio četiri gola.

Il’ si bos, il’ si hadžija. Najuspešnija Vlada od pamtiveka ima deficit u Budžetu od samo 300 milijardi dinara. Oko 400 velikih firmi ne plaća porez (uključujući i firme Miškovića i Mitrovića). Nema veze. Platiće penzioneri, nastavnici i lekari.

Duplo golo. UEFA je odlučila – uzima nam 100.000 evra i tri boda. Pobedili smo sa 3:0. Čekaj, to znači da su Albanci krivi? Pa, što onda nama tri boda? Ma, baš nas briga – ipak smo pobedili sa 3:0. Umalo da ućarimo i ostavku predsednika FSS, Tomislava Karadžića.

Kim Jong Kastro. Poslanici su toplo pozdravili rebalans Budžeta i genijalne mere štednje. Zasedanja se ne bi postideli ni Fidel Kastro, ni Kim Jong Un, svaki iz svojih razloga.

Nešto normalno – za promenu. U Novom Sadu je oko 1500 ljudi učestvovalo na skupu “Građanski otpor fašizmu”, uz poruke “većina u jednoj zemlji odgovorna je za manjinu” i “ne diraj mi komšiju”.

Otvoren Beogradski džez festival.

Državni akademski hor "Glinka" iz Sankt Peterburga nastupio je u Sabornom hramu u Nišu.

Živko Grozdanić Gera otvorio je svoj muzej savremene umetnosti i vina, i to podno Vršačkog brega, u selu Veliko Središte. Podno Avale Muzej savremene umetnosti ne radi od 2007.

Ljubinka Boba Nedić

Komentari

Komentari