Nedelja za nama -  Trilateralno nesvrstani
Foto: 
iSlime

Nedelja za nama - Trilateralno nesvrstani

Schauma. Ne, to nije on. To je njegova šauma otvorila fantomsku firmu i registrovala je kod APR-a.

Lezilebovići. Zločinačka organizacija od 188 nestručnih i nesavesnih članova, sa osnovnom platom od stotinak hiljada dinara, odlučila je da se od 1. novembra smanje penzije i plate u javnom sektoru. U državi će nam biti bolje ako ne budemo imali para za trošenje i plaćanje računa.

EU vs. leskovački roštilj. U ponedeljak je Majkl Devenport svečano otvorio štand Evropske unije na Sajmu knjiga. Među mnogobrojnim gostima našao se i predsednik opštine Obrenovac. Kažu da su pljeskavice blizu Hale 4 naročito dobre.

Veliki i mali. U Londonu je održan Ekonomski britansko-srpski forum, kome su prisustvovali premijer i gradonačelnik Beograda. Ne znamo zašto premijer nije primio premijera. Ovaj naš je obavestio studente Londonske škole ekonomije da je u Londonu radio u gvožđari za dve funte na dan (Australijancima će, garant, prepričavati šišanje ovaca). Izvesni urednik Vučićević tvrdi da je usput održan i državni udar na Srbiju.

Prelazni pehar. Posle izbora za nacionalni savet nacionalnih manjina, na ulicama Novog Pazara slavile su pristalice Sulejmana Ugljanina i liste ‘Bošnjaci, Sandžak i muftija’, mada je pobedio samo Ugljanin. Pobede su oplemenjene bakljama i dimnim bombama. Čestitamo slučaj.

Infektivno odeljenje. Izvesni odbornici grada Kragujevca su pred smenu gradonačelnika stavljeni u karantin. Pozdravljamo visok stepen odgovornosti prema društvu i mere predostrožnosti kod tako ozbiljne bolesti. Nije nam samo jasno zašto su pušteni. E, onda je novi gradonačelnik Kragujevca postao Princ Radomir Nikolić.

Vozi, Miško! Miškovićima su napokon vraćeni pasoši i ukinuta zabrana izlaska iz zemlje. Pravedno! Nakon što im je država zaplenila svu nelegalno stečenu imovinu, nakon što su odležali po 30 godina u zatvoru, i jeste bio red da se rehabilituju. Naravno, za sve je kriv štrajk advokata, ali Selaković odbija posredovanje EU u pregovorima zamerenih strana.

Piće naše i vaše mladosti. Dragan Đorđević Kokta, direktor JP za kulturu i sport u Surčinu,  ima samo srednju školu koju je završio sa 43 godine. Niko da se zabrine zbog pameti koja je spojila kulturu i sport u jedno preduzeće.

Jutros mi je ruža procvetala. Evropska unija je ukinula sankcije protiv Slobodana Miloševića, njegove porodice i saradnika (bivšeg predsednika Srbije, Milutinovića i bivšeg ministra odbrane, Ojdanića), a koje su bile na snazi od 2000. godine.

Zamajavanje. Liga socijaldemokrata Vojvodine i Demokratska stranka  postigle su konačni dogovor oko rekonstrukcije pokrajinske Vlade. Ove zime neće biti epidemije gripa, već rekonstrukcija raznih vlada.

Statistička greška. Po Izveštaju o poslovanju Svetske banke Srbija je pala sa 77. na 91. mesto po uslovima poslovanja. Po izveštaju SZO lider smo u Evropi po alkoholizmu. Vajdica.

Dolina jorgovana. Nakon što je onomad Narodna banka Srbije zabeležila profit od čak 58,4 milijarde dinara, država je Budžetom u ovoj godini planirala da joj se iz NBS preliju tri milijarde dinara. Međutim, Dolina jorgovana je zabeležila minus od čak 44,3 milijarde dinara. Srećom, javili su da nema mesta panici i razloga za brigu. Treba da brinu samo oni kojima će zbog duga od 100-200 dinara da iseku struju, a počeli su.

Bolje biti pijan, nego star. Obrenovac je podneo 126 prijava policiji zbog malverzacija u obnovi poplavljenih područja. Bez penzije ostalo 126 lažnih invalida. Danica Drašković priznala da je matora, i brzo preletela u starosne penzionere.

Ko da mi otme iz moje duše Kosovo. Srbin izboden nožem u Kosovskoj Mitrovici.  Sumnja se da je tužilac Euleksa krivotvorio dokumenta protiv Olivera Ivanovića. Predsednica Kosova Atifete Jahjaga nije prisustvovala konferenciji u Beogradu, zbog aktuelne situacije u zemlji. Ne znamo ni zašto nije bila na Vojnoj paradi. Ne znamo ni zašto Putin traži da vratimo neki dug za gas i smanjuje nam isporuku gasa za 28%. Gas je za domaćinstva poskupeo 3,3%.

Mrmoti. Odbor za informisanje je zasedao zbog slobode medija. Došli su svi, osim predstavnika vlasti. Kažu, njihov dolazak bi, u danu kada nema zasedanja Skupštine, mnogo koštao državu. Tasovac se izgleda leči od prehlade, otkad je onomad hrabro kisnuo. Inače, izgleda da će i Kažiprst biti ukinut. Ostaje nam Srednji prst.

Crne rupe ekspertske. Beogradske vlasti su odlučile da se jedna od najvećih  manifestacija savremene umetnosti u regionu, Oktobarski salon, ubuduće odvija svake druge godine. Ubili se tražeći razliku između salona, salonki, saluna, solarijuma, Solomona, pa onda to bijenale, trijenale, trice i kučine.

Džiberaj. Najnoviji modeli Apple iPhone6  i iPhone6 Plus stigli su u Srbiju, uz neviđenu jagmu i pomamu. Za te pare pošten svet kupuje auto.

Tri prsta, tri poljupca, trozubac. Evropski ogranak Trilateralne komisije, iliti "svetska vlada u senci", zasedao u Beogradu. Zasedanje je otvorio predsednik evropske Trilaterale Žan-Klod Triše, bivši predsednik Evropske centralne banke. I ne, nije ovo flertovanje sa evro-atlanskim strukturama. Mi smo nesvrstani.

Nešto normalno – za promenu. Održan je 59. Međunarodni sajam knjiga u Beogradu. Počasni gost bila je NR Kina. U Zaječaru su po 21. put održani Pozorišni dani Zorana Radmilovića. U Beogradu je održan 46. BEMUS, a u Nišu je otvoren NIMUS. 

Ljubinka Boba Nedić

Komentari

Komentari