Foto: 
autor nepoznat

Opančar agencija javlja - Pristupno pismo - Introductory letter

Povodom imenovanja Marka Đurića za ambasadora Srbije u SAD, predlažem da se u svrhu njegove pristupne diplomatske besede – što je u diplomatiji praksa, prezentira njegovo nedavno obraćanje Violi fon Kramon, izvestiocu Evropskog parlamenta za Kosovo, onako kako ga prenosi Politika od 19. Septembra 2020. godine:

 

“Fon Kramonova je greška sistema

 

Potpredsednik Glavnog odbora SNS-a Marko Đurić izjavio je juče da su komentari izvestioca Evropskog parlamenta za Kosovo, Viole fon Kramon, neargumentovani, da pokazuju da nije istinski borac za demokratiju i da želi da nametne obavezu da građani u Srbiji biraju po njenoj i volji onih u čije ime lobira. “Pozivam Violu fon Kramer da nas bar malo iznenadi baveći se nečim osim neargumentovanim i pristrasnim blaćenjem Srbije. Pozdravljam to što se, kao izvestilac Evropskog parlamenta za našu južnu pokrajinu, bavi situacijom u ostalim delovima Srbije, iako to čini na zlonameran i propagandistički način, međutim bilo bi još bolje da lekcije o demokratiji drži u Donjoj Saksoniji ili u Briselu” rekao je Đurić u pisanoj izjavi, a prenosi Tanjug.

Ističe da se od nje očekuje “da služi svojim sugrađanima u Nemačkoj, a ne smo Albancima na Kosovu I Mtohiji”. “Srbija je očigledno oaza istinske demokratije u Evropi, jer kod nas greška sistema kakva je Viola fon Kramon nije moguća. Srbija želi da bude deo Evrope u kojoj nedobronamerni i neodgovorni pojedinci neće moći da nevelikim brojem glasova budu izabrani na važne funkcije i ničim zasluženo postanu svemoguće sudije državama i narodima” poručuje Đurić”.

 

Zajedno sa preporukama koje o njemu daje, njegov politički saborac i prijatelj, Goran Vesić, Zamenik gradonačelnika Beograda – bivši milicioner pozornik iz jednog sela iz okoline Kruševca (ovo posebno naglasiti kao dokaz široke narodne demokratije u Srbiji za razliku od demokratije koju gore pomenuta Vuiola fon Kramon, po rečima Đurića, sprovodi u Nemačkoj pokrajini Donja Sasonija:

“Marko Đurić je jedan od najboljih političara u ovoj zemlji i žalosno je kakva se kampanja vodi protiv njega. A Srbija će biti ponosna na to što on radi, a predsednik Vučić dobro zna šta radi. Imaćemo nekoga ko će moći da parira Albancima i bori se za nas u SAD” (isti broj Politike od 19. Septembra 2020. godine).

Jer Marko Đurić tečno govori engleski, hebrejski i francuski, za razliku od onih ološa koji su protiv njega – Ivana Ivanovića, uličara, koji je Đilasov kandidat za ambasadora Srbije u Americi (prema originalnom intervju gospodina Vesića – sudeći po glasu sagovornika, gospodinu Sarapi na Studiu B, objavljenog na fejsbuku 21 septembra 2020, u rubrici – Dodali u svoju priču – D.G.).

"Ponosan što sam prijatelj Marka Djurića, to je jedan sjajan čovek koji će sigurno još mnogo stvari uraditi u srpskoj politici, a budite sigurni da će se zbog Marka Djurića u Vašingtonu čuti glas Srbije", zaključio je njegov glavni promoter Goran Vesić u tekstu koji 19.09.2020 objavljuje ESPRESO.

Slučaj Marka Đurića nije greška, već pravilo (ovog) sistema.

Priredio za CV Gospodina Đurića, Dragiša Ćolić, 22.09.2020.

Komentari

Komentari